The first and second week at Bowling Green
Hello allemaal,
Hier ben ik weer. De reacties die ik van jullie heb gekregen vond ik erg leuk

Ik heb een test moeten doen waaruit werd bepaald wat mijn Engelse niveau is. Ik moest een essay schrijven over je vakantie in je eigen land. Dus ik een heel mooi verhaal geschreven over Renesse!

Verder hebben we deze week wat introductie gehad. Dit stelde niet veel voor.Er was een hele leuke activiteit bij, haha. We moesten een shirt meenemen en dan mochten we er allerlei stiekjes omheen binden. en vervolgens in verf stoppen. Zie het resultaat bij de foto's. Jesnapt nu wel dat dit mijnfavoriete enALLERMOOISTE shirt is geworden.

Ook heb ik een hele mooie fiets gekocht bij de Bycicle Man. We moesten ongeveer 20 min lopen, maar kwamen onderweg een lekkere ijsjes winkel tegen (een soort swirl maar dan in een super lekker hoorntje). Dat konden we natuurlijk niet afslaan. 's Avonds gingen we eten bij een Bulgaars tentje. Dit was niet zo goed bevallen.
Op vrijdag (14-08) zijn we 's middags op de gratis lunch af gegaan. 's avonds was er gratis pizza en workshops. Ook dit konden wij natuurlijk niet afslaan. Tijdens de workshops was er ook een lotererij. En bijna alle NL'ers hadden een prijs. Ik had zo'n geluk ik had een bon van $15 gekrijgen om te gaan eten bij het vieze bulgaarse tentje wat de dag ervoor niet zo goed bevallen was. Dus dat was wel even grappig. Verder zijn we deze dag voor het eerst op stap geweest. Ik ben geen 21 dus overal schrijven ze mijn hele hand vol met watervaste stiften en rare tekens. ('s nachts dus weer goed schrobben.) Het dansen hier is echt schuren. Iedereen staat elkaar te hamburgeren enzo. Haha. Zelfs Big Mamma was in tha house.
Op zaterdag was er een activiteit, Free food en furniture. Dus eerst weer gratis eten en daarna was er een loterij waarbij als je aan de beurt was 1 ding mocht uitkiezen wat je mee wilde nemen. Later mocht je overal nog gaan graaien wat je graaien kunt. Het Resultaat: 2 koelkasten, 2 tv's, 2 magnetronnen, 2 toasters, 1 tosti-ijzer, 2 kussens, 1 lamp, 1 dvd-player, servies, computer. Dat hebben we dus goed voor elkaar

Op zondag zouden we gaan bowlen, maar dit ging niet door omdat de bowlingbaan dicht was. We zijn toen naar de shopping mall geweest. Daar hebben we wat rondgelopen en gegeten. Ook hebben we in de boeken winkel monopoly met zijn alle gekocht. Dit zijn we nu natuurlijk met zijn alle aan het spelen.
Dinsdag begon onze eerste lesdag. Ik zit samen met kelly in de ochtend klas van 9.00 tot 12.00 uur. De leraar is wel rlxt. Verder zitten er in onze klas 5 saoudi-arabieren mannen, en 2 saoudi-arabieren vrouwen. Tijdens deze lessen doen we grammatica, writing en reading. Het tempo is prima en het is allemaal goed bij te houden. Verder zijn we deze dag voor het eerst gaan sporten. Je kunt hier echt vanalles doen, zwemmen, basketbal, squash, volleybal, badminton, fitness enz. We willen nu iedere dag gaan sporten squash doen we vaak en ook fitness en andere sporten.

Woensdag was er niet veel speciaals school, sporten, boodschappen doen. We zijn naar de ALDI geweest. (die hebben ze hier ook.) Maar dit is echt totaal anders dan in Nederland. Dus uiteindelijk maakt het voor ons dan toch niet uit waar we heen gaan.
Donderdag was een drama dag. We hadden deze dag introductie. Hierin vertelde ze ons een aantal dingen over daten. haha. (volgens mij was dit meer bedoeld voor de saoudi-arabieren en andere mensen waarbij het cultuur verschil veel groter is dan tussen Nederland en Amerika.) 's Middags zouden we weer introductie hebben maar toen we wilde vertrekken kregen we te horen dat we moesten overhuizen naar onze definitieve kamer. Maar wat bleek dus er was een fout gemaakt en heel onze hal 'Founders' zat vol. We moesten dus naar een appartement of een ander gebouw. Dit wilde we natuurlijk niet. Na veel bellen e.d. is het uiteindelijk toch gelukt en zitten wij nu met 3 nederlanders en 2 duitse meisjes en 1 chinees in een kamer voor 6 personen met een woonkamer. Wij zijn tussendoor even gaan eten. Voor het eerst bij de Mc Donalds wezen eten haha. En daarna onze spullen pakken en verhuizen naar de echte kamer. Rond 12 uur 's avonds waren we eindelijk gesetteld en toen moesten we nog leren voor de toets van morgen.
Vrijdag hadden we onze eerste Engelse toets. Het ging voor mijn gevoel beter dan verwacht dus nu is het nog wachten op de cijfers, ben benieuwd.

Gisteren zijn we naar de shopping mall in Toledo geweest. Als je daar een winkel in komt zijn die mensen allemaal zo aardig. Ze vragen hoe het met je is, en vertellen alle kortingen. Na 5 winkels wordt het een beetje vervelend haha. Ik heb natuurlijk ook weer wat dingen gekocht, slippers een een spijkerbroek

Morgen begint voor mij ook de BGSU course. Dit betekent dat ik vanaf maandag ook een cursus gericht op logopedie naast mijn engelse lessen ga volgen. Dit is nog een heel geregel geweest omdat ik niet stond ingeschreven. Uiteindelijk heb ik nu een andere (waarschijnlijk makkelijke course) maar dit lijkt me wel heel interressant. Waarschijnlijk ligt er in de planning om met labour day naar chicago te gaan dus dat gaan we nu even regelen.
Even speciaal voor Yorick wat ik hier allemaal eet. 's ochtends en 's middags eet ik hier gewoon boterhammen. 's avonds is het nu vaak nog de stad in om ergens te eten. Hamburgers, pizza, kip met friet, taco's, salade enz. Haha ik heb nu de keuken wel gevonden dus de komende week zullen we wat meer gaan koken hoop ik.
Ohja, hieronder kun je het adres vinden van het huis waarin ik leef voor degene die het willen weten.
Founders Hall, Room 369B
Bowling Green State University
707 E. Wooster St.
Bowling Green, OH 43403
Tot de volgende keer!
Hoi Kyona,
Hoe is het daar, we zijn net terug van vakantie en hebben je verhalen gelezen.
Zo te zien heb je het goed naar je zin, niet teveel friet en hamburgers eten anders lus je die van ons niet meer als je terug bent.
Groetjes
Hee Kyona,
Superleuk om die verhalen van jou te lezen! En ik zie wel dat het erg nuttig is daar omdat je dingen leert over daten;) Misschien kan je het eens uitproberen met n Saoudi-arabier. Haha.
Hans die vertrekt aanstaande maandag dus doe hem maar de groeten als je hem tegenkomt.
Heel veel succes en plezier!
& de groetjes aan Kelly!
X
Hee Kyona!
Leuk om je verhaaltjes steeds te lezen =) en ook goed om te horen dat je het naar je zin hebt daar!
Fijn dat je eindelijk in de goede kamer zit en nu je eigen plekje hebt. Goeie grap dat jij net die bon van dat vieze tentje had gewonnen, haha!
Veeeeel plezier daar en succes met school enzo!
x
Hee Kyona!
Nog bedankt voor je berichtje op mijn verjaardag!
Je was de eerst haha!
We zijn vanochtend terug gekomen van vakantie.
Ik zie dat je het leuk hebt en zal de fotos zo ook even bekijken!
Zondag moet ik voor het eerst werken zonder jou, kijken of het bevalt haha!
Have fun!
xxx Wilma
leuk dat verhaal we. zijn net een uurtje geleden terug gekomen van vakantie het was een kei leuke vakantie.als jij er bij was had je ook mensen van jou leeftijd er was ook een disco. yorick en ik hebben nog wat meisjes ontmoet waar we veel mee opgetrokken hebben.
groetjes
Hallo Kyona,
Wij zijn net terug uit Kroatie. We hebben erg mooi weer gehad en veel gezien.
Gezien het feit dat camping Soline in Biograd dicht bij enkele uitgaans tentjes zaten zou dit ook wel een camping voor jouw zijn geweest. De jongens zeiden straks nog in de auto dat ze dit wel de leukste vakantie vonden! ( Ik denk vanwege de leuke meisjes!!ha..ha)
We hebben je verhaal gelezen en je hebt het goed naar je zin, en je kamer ziet er ook netjes ( wel klein) uit. Maar wat een leuke decoratie op de muren....ze zijn er hier wel trots op en denise denk ik ook wel.affijn we zullen snel gaan skypen, laat maar via mail weten wanner het het beste uitkomt.
gr. Pa, Ma, Yorick en Simeon xxxx
Hee Kyona,
Wat leuk om dit allemaal te lezen.
Wij hebben een kei leuke vakantie gehad in Kroatië.
Zoals je al gelezen had, hebben de kinderen leuke meiden ontmoet. Ook wij hebben ons prima vermaakt.
Heel veel mooi natuurschoon gezien en leuke stadjes.
Verder waren de coctails ook erg lekker aan de boulevard. Denise is erg blij om haar tekening aan de muur te zien hangen. Kyona, veel plezier en tot mails.
Hey,
How is it in the United states of america?
Wij zijn net terug uit Italië, Toscane. Het was een heerlijke vakantie geweest. Jij vermaakt je ook behoorlijk zoals ik in je bericht lees. Maak er een mooie tijd van.
Groeten van de Familie Spee van de Karpaten.
Hello,
Leuk te lezen dat je je niet verveeld, alweer een maand voorbij wat vliegt de tijd.
Hier is het normale leven weer begonnen ( vakantie voorbij) dus ook het overblijven is weer begonnen, even een moment om met je moeder te kletsen over hoe je het hebt in america, en even 1 dingetje onder 4 ogen..... ze heeft er nog niet meer ripmels door gekregen dat je voor je studie weg bent.....
Nog veel plezier daar en ik blijf je volgen !! hahaha
Groetjes Chantal